Caféor (02)

A V60 Dripper egy különleges minőségű filterkávé készítésére alkalmas eszköz. Használata rendkívül egyszerű, pár perc alatt egy igazán izgalmas, aromákban gazdag forró kávét tudunk készíteni.

Caféor változat sajátossága, hogy a dripper finom szövésű fémhálós szűrővel van ellátva, használatához papírfilter nem szükséges. A Caféorral készített kávéital testesebb lesz mint a papírfilteres változatok, mert a fémhálós szűrőn a kávé olajai és mikroszemcséi nagyobb mennyiségben jutnak át.

5.900Ft

Leírás

  • Kúp alakú kialakításának köszönhetően az őrlemény ideális vastagságú réteget alkot. Az őrlemény felületére körkörösen öntött víz minden oldalról a középpont felé áramlik, javul az őrlemény extrakciója, így gazdagabbá teszi a kávé ízét.·A speciális bordázatba a HARIO papírfilter (a perforáció mentén történő behajtása után) tökéletesen illeszkedik a tölcsérbe. Előáztatáskor ezekre a bordázatokra tapad a filter, ami ezáltal nem hajlik, mozdul el.·         Kényelmes, praktikus használat. Kávékészítés után a filter a használt kávéval együtt egy mozdulattal kiemelhető, ezért a tölcsér mosogatást nem igényel. Csak egy gyors öblítést.

 

A V60 Dripper részei:

– HARIO V60 dripper (tölcsér)

A V60 Dripper használata:

 

1.)      Melegítsünk tisztított, lágyított vizet. Eközben…

 

2.)      A V60 tölcsért (dripper) helyezzük rá közvetlenül vagy drip station segítségével egy megfelelő űrtartalmú pohárra, kiöntőre, csészére.

 

3.)      Majd tegyük rá az egészet egy (gramm pontossággal mérő) mérlegre.

 

4.)      Kávé: Lehetőség szerint világosabb pörkölésű, 100% arabika (filter-keverék vagy Single Origin) kávét használjunk.

 

5.)      Őröljünk frissen, az eszpresszó finomságnál láthatóan és érezhetően szemcsésebbre. Az egységes őrlemény csak őrlőtárcsás őrlőkkel érhető el.

 

6.)      A mérleget tarázzuk.

 

7.)     Kávé adagolás: 17-20 g őrleményt óvatosan szórjunk a fémhálós szűrő aljába. A mérleget újból tarázzuk.

 

8.)     Víz: 80-95 °Cos vízből – 300 gr. A tapasztalatok alapján ez a kávé/víz arány (1:15-18) jó csészeminőséghez vezet. Természetesen kísérletezni szabad, sőt javasolt!

 

9.)     Először csak annyi vizet öntsünk (kis, körkörös mozdulattal) a filter közepébe, a kávéőrleményre, hogy az átnedvesedjen. Ehhez az előáztatáshoz és a későbbi felöntésekhez „hattyúnyakú” kiöntőt (pl.: Hario Buono) használjunk. Csak így tudjuk tökéletesen kontrollálni a víz áramlását.

 

10.)  Várjunk kb. 30 mp-et. Ez idő alatt az őrlemény megszívja magát, kicsit felhabosodik a felszíne.

 

11.)  Az előáztatás leteltével folytathatjuk a feltöltést lassú, a középponttól kifelé majd vissza a középpont felé haladókörkörös mozdulatokkal – spirálban, „csigavonalban”haladva. Annyi vízzel öntsük fel a kávéőrleményt, hogy két-három ujjnyi vízréteg lepje el.

 

12.)  A vízzel felöntött kávéőrleményt keverje meg, hogy minden kávészemcse egyszerre egységesen kivonatolódjon.

 

13.)  Ezután szakaszosan folytassuk, kis egységekben töltsük fel a vizet. Törekedve arra, hogy a kávéőrleményen a víz szintje állandó (két-három ujjnyi) maradjon, azaz kb. olyan tempóban öntsük fel, ahogy lecsepeg. Közben arra is vigyázzunk, hogy a víz ne hűljön ki.

 

14.)  Ha minden jól megy, (az előáztatási időt nem számítva) a kávé nagyjából 3 perc alatt fog lecsepegni.



Tippek:

– A víz mennyiségét és hőfokát, az őrlemény finomságát és mennyiségét később kedvünk és a használt alapanyag tulajdonságai szerint változtatgathatjuk attól függően, hogy mennyire szeretnénk lazább vagy sűrűbb italt kapni. (pl.: Ha valamivel kevesebb kávét szeretnénk készíteni, javasolt arány: 13 g kávé / 225 gr víz. Ebben esetben mindenképpen finomítsunk az őrleményen.)

– Ha a készítés után pihentetjük, levegőzetjük 1-2 percig a kávét, aromái kibomlanak, így sokkal gazdagabb ízélményben lesz részünk.

– Ha rögtön ízesíteni is szeretnénk, közvetlenül az őrlemény előáztatása előtt az előmelegített, de már üres pohárba, csészébe töltsünk ízlés szerint (10-20ml) ízesítő cukorszirupot, kevés nádcukrot vagy akár tejet, kávétejszínt. Ha valamilyen ízesítést alkalmazunk, a lecsepegett kávét mindenképpen keverjük össze.

– Rakhatunk jégkockát is az elkészült kávéitalba, de vegyük figyelembe, hogy az jelentősen higítani fogja. Ebben az esetben – kisebb arányú (12-13x) víz felöntéssel, kicsit finomabb őrlemény-beállítással és lassú felöntéssel készítsünk sűrűbb kávéitalt.

 

A Caféor V60 használatához papírfilter nem szükséges.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Caféor (02)” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  • Kúp alakú kialakításának köszönhetően az őrlemény ideális vastagságú réteget alkot. Az őrlemény felületére körkörösen öntött víz minden oldalról a középpont felé áramlik, javul az őrlemény extrakciója, így gazdagabbá teszi a kávé ízét.·A speciális bordázatba a HARIO papírfilter (a perforáció mentén történő behajtása után) tökéletesen illeszkedik a tölcsérbe. Előáztatáskor ezekre a bordázatokra tapad a filter, ami ezáltal nem hajlik, mozdul el.·         Kényelmes, praktikus használat. Kávékészítés után a filter a használt kávéval együtt egy mozdulattal kiemelhető, ezért a tölcsér mosogatást nem igényel. Csak egy gyors öblítést.

 

A V60 Dripper részei:

– HARIO V60 dripper (tölcsér)

A V60 Dripper használata:

 

1.)      Melegítsünk tisztított, lágyított vizet. Eközben…

 

2.)      A V60 tölcsért (dripper) helyezzük rá közvetlenül vagy drip station segítségével egy megfelelő űrtartalmú pohárra, kiöntőre, csészére.

 

3.)      Majd tegyük rá az egészet egy (gramm pontossággal mérő) mérlegre.

 

4.)      Kávé: Lehetőség szerint világosabb pörkölésű, 100% arabika (filter-keverék vagy Single Origin) kávét használjunk.

 

5.)      Őröljünk frissen, az eszpresszó finomságnál láthatóan és érezhetően szemcsésebbre. Az egységes őrlemény csak őrlőtárcsás őrlőkkel érhető el.

 

6.)      A mérleget tarázzuk.

 

7.)     Kávé adagolás: 17-20 g őrleményt óvatosan szórjunk a fémhálós szűrő aljába. A mérleget újból tarázzuk.

 

8.)     Víz: 80-95 °Cos vízből – 300 gr. A tapasztalatok alapján ez a kávé/víz arány (1:15-18) jó csészeminőséghez vezet. Természetesen kísérletezni szabad, sőt javasolt!

 

9.)     Először csak annyi vizet öntsünk (kis, körkörös mozdulattal) a filter közepébe, a kávéőrleményre, hogy az átnedvesedjen. Ehhez az előáztatáshoz és a későbbi felöntésekhez „hattyúnyakú” kiöntőt (pl.: Hario Buono) használjunk. Csak így tudjuk tökéletesen kontrollálni a víz áramlását.

 

10.)  Várjunk kb. 30 mp-et. Ez idő alatt az őrlemény megszívja magát, kicsit felhabosodik a felszíne.

 

11.)  Az előáztatás leteltével folytathatjuk a feltöltést lassú, a középponttól kifelé majd vissza a középpont felé haladókörkörös mozdulatokkal – spirálban, „csigavonalban”haladva. Annyi vízzel öntsük fel a kávéőrleményt, hogy két-három ujjnyi vízréteg lepje el.

 

12.)  A vízzel felöntött kávéőrleményt keverje meg, hogy minden kávészemcse egyszerre egységesen kivonatolódjon.

 

13.)  Ezután szakaszosan folytassuk, kis egységekben töltsük fel a vizet. Törekedve arra, hogy a kávéőrleményen a víz szintje állandó (két-három ujjnyi) maradjon, azaz kb. olyan tempóban öntsük fel, ahogy lecsepeg. Közben arra is vigyázzunk, hogy a víz ne hűljön ki.

 

14.)  Ha minden jól megy, (az előáztatási időt nem számítva) a kávé nagyjából 3 perc alatt fog lecsepegni.



Tippek:

– A víz mennyiségét és hőfokát, az őrlemény finomságát és mennyiségét később kedvünk és a használt alapanyag tulajdonságai szerint változtatgathatjuk attól függően, hogy mennyire szeretnénk lazább vagy sűrűbb italt kapni. (pl.: Ha valamivel kevesebb kávét szeretnénk készíteni, javasolt arány: 13 g kávé / 225 gr víz. Ebben esetben mindenképpen finomítsunk az őrleményen.)

– Ha a készítés után pihentetjük, levegőzetjük 1-2 percig a kávét, aromái kibomlanak, így sokkal gazdagabb ízélményben lesz részünk.

– Ha rögtön ízesíteni is szeretnénk, közvetlenül az őrlemény előáztatása előtt az előmelegített, de már üres pohárba, csészébe töltsünk ízlés szerint (10-20ml) ízesítő cukorszirupot, kevés nádcukrot vagy akár tejet, kávétejszínt. Ha valamilyen ízesítést alkalmazunk, a lecsepegett kávét mindenképpen keverjük össze.

– Rakhatunk jégkockát is az elkészült kávéitalba, de vegyük figyelembe, hogy az jelentősen higítani fogja. Ebben az esetben – kisebb arányú (12-13x) víz felöntéssel, kicsit finomabb őrlemény-beállítással és lassú felöntéssel készítsünk sűrűbb kávéitalt.

 

A Caféor V60 használatához papírfilter nem szükséges.

ORSZÁGOS KISZÁLLÍTÁS

Az eszközök kiszállítása 4-5 munkanpot vesz igénybe.

BIZTONSÁGOS FIZETÉS

Rendszerünket a legnagyobb biztonsági előírások szerint üzemeltetjük. Nekünk és partnereinknek a legfontosabb az adataid biztonsága.

MAGYAR WEBSHOP

A rendeléseket Magyarországról teljesítjük, hazai termékgaranciát vállalva minden termékünkre.

Guardalavaca kávé

Varadero kávé

Aztián kávé

Toscana kávé